HTML

Szervezeti együttműködés Újpesten

A Twist Olivér Alapítvány és a Léthatáron Alapítvány szakmai együttműködését segíti a Norvég Civil Támogatási Alap 2009 októberétől egy éven keresztül. A blog ezt a folyamatot dokumentálja.

Friss topikok

  • Vaciensis: Kíváncsian várjuk, mit hoznak a változtatások a nappali melegedőben. Reméljük, nagyobb tér, több i... (2010.04.28. 20:46) Melegedő 2

Linkblog

A harmadik találkozás

2009.11.15. 13:11 Norvegcivil

Fóti úti átmeneti szálló

A Twist Olivér Alapítvány 1991 óta működik Budapesten a Fóti út 4. szám alatt. Működésünk első hat évében hajléktalanok átmeneti szállójaként ezt követően hajléktalanok rehabilitációs otthonaként majd 2007. január 1.-től ismét átmeneti szállóként üzemelünk.
 

Az átmeneti szálló jelenleg olyan 30-70 év közötti magyar állampolgárságú férfi hajléktalanoknak ad otthont, akik önfenntartóak és helyzetük rendezése érdekében együttműködnek az alapítvány szociális munkásaival.
A felvételt nyert lakókkal minden esetben három hónapra kötünk megállapodás, melynek alapvető elvárása, hogy együttműködjön az intézménnyel és az intézményt képviselő személyes szociális munkásával.
A szálló 39 úrnak tud szállást biztosítani. Lakóink többsége utcáról valamint fapadról érkezik szállónkra.
A házban összesen 8 szoba van, melyek 2-7 ágyasak. Működtetünk egy 5 fős szobát, melyben absztinens lakóknak biztosítunk szállást.
Az intézményvezető mellett 3 szociális munkás dolgozik. Az esetkezelő szociális munkások 11-11 fős klienskörrel rendelkeznek. Az ügyeleti teendők ellátása mellett nagyon fontos az esetkezelő munka, hiszen nagyon kevés idő van arra, hogy a lakókkal hosszútávon együtt tudjunk dolgozni, és minél előbb bizalmi a lakókkal a kapcsolat, annál gyorsabban lehet feltárni olyan lehetőségeket, amelyek pozitív változást hozhatnak egy-egy kliens életébe.
Úgy gondolom, hogy az együtt dolgozó szociális munkás stáb, igyekszik a lehető legjobban feltérképezni egy-egy lakó lehetőségeit. Szakmailag nem azt tartjuk fontosnak, hogy sablon együttműködések szülessenek, hanem azt, hogy minden kliens lehetőségeihez legyenek igazítva az elvárások.
A közelmúltban több közösségi programot is elkezdünk szervezni. A következő programok bármelyikén részt vehetnek a lakók: játékklub, filmklub, Bibliakör, számítástechnika képzés, kirándulás.

Pályázatunk célja nem csak az, hogy jobban megismerjük a Léthatáron Alapítványnál és a Twist Olivér Alapítványnál folyó munkát. Szeretnénk, a két alapítvány együttműködése mellett más szervezeteket is bevonni a munkánkba. Valamint a hajléktalanná vált emberek véleményére is kíváncsiak vagyunk. De erről majd később…………
 

Szólj hozzá!

Címkék: twistoliver

A bejegyzés trackback címe:

https://nctaprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr341556282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása