HTML

Szervezeti együttműködés Újpesten

A Twist Olivér Alapítvány és a Léthatáron Alapítvány szakmai együttműködését segíti a Norvég Civil Támogatási Alap 2009 októberétől egy éven keresztül. A blog ezt a folyamatot dokumentálja.

Friss topikok

  • Vaciensis: Kíváncsian várjuk, mit hoznak a változtatások a nappali melegedőben. Reméljük, nagyobb tér, több i... (2010.04.28. 20:46) Melegedő 2

Linkblog

Történések

2010.05.26. 18:46 Norvegcivil

 

Éjszakai menedékhely- Isola

 

Az elmúlt két hétben minden este telt ház volt. Folynak a felújítási munkálatok, amik természetesen nem befolyásolják a mindennapi munkát.

Felmerült a kérdés, hogy hogyan is zajlik a nyilvántartás a fapadon?

A kollégák elektronikus formában vezetnek eseménynaplót, amibe minden bekerül. Külön Excelben vezetik napi bontásban a ki- bejárkálást. A Menedék programba minden éjjel felrögzítik azokat a klienseket, akik igénybe veszik az intézményt.

 

Melegedő

 

Feltételezhetően a múlt heti rossz idő miatt magasabb volt a melegedő szolgáltatásit igénybevevők száma. A jövő heti melegedős teamen a kollégák megbeszélik az új működésből fakadó tapasztalatokat.

A magas létszám szerencsére nem hozott kliensek közötti konfliktusokat.

 

Utca

 

Az esőzések miatt többen szorulnak segítségre. Egy korábban utcán élő párnak, akiknek babájuk született sikerült bejutniuk CsÁO-ba, sajnos a legfrissebb információk szerint a gyermek csecsemőotthonba került a szülők pedig ismét utcán élnek.

Az utcai szolgálat kollégái próbálnak segíteni a párnak, a lehető legtöbb információval ellátják őket.

 

Átmeneti szálló

 

A két héttel ezelőtti teamen beharangozott bográcsozás, a rossz idő miatt elmarad. A stáb a lakókkal közösen új időpontot fog egyeztetni. Ha meglesz az új időpont természetesen szólni fogunk a kollégáknak.

Még mindig sokan vannak a várólistán. A hétfőnkénti felvételikre az utóbbi hetekben, átlagosan 6-10 úr érkezett.

 

Május 18-22. között a két alapítványtól 10 kolléga szakmai utazáson vett részt. A prágai hajléktalan ellátó szervezeteket látogattak meg. A szakmai út tapasztalatiról két hét múlva fogunk beszélni. 

 

A team második órájában Dénes Gábor (Léthatáron Alapítvány- éjjeli menedékhely) ismertette esetleírását.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: twistoliver lethataron ncta

A bejegyzés trackback címe:

https://nctaprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr802068559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása