HTML

Szervezeti együttműködés Újpesten

A Twist Olivér Alapítvány és a Léthatáron Alapítvány szakmai együttműködését segíti a Norvég Civil Támogatási Alap 2009 októberétől egy éven keresztül. A blog ezt a folyamatot dokumentálja.

Friss topikok

  • Vaciensis: Kíváncsian várjuk, mit hoznak a változtatások a nappali melegedőben. Reméljük, nagyobb tér, több i... (2010.04.28. 20:46) Melegedő 2

Linkblog

Melegedő 2

2010.04.14. 18:02 Norvegcivil

 

A kéthéttel ezelőtti teamhez hasonlóan a két órás megbeszélést kettébontottuk.
 
Az első órában ismételten a szolgáltatások elmúlt heteiről számoltak be az intézményvezetők.
 
Az utcai szolgálat kollégája elmondta, hogy az egy hónappal korábba, intézménybe szállított kliensük, még mindig bent van. Ami nagyon megnyugtató és bíztató.
 
A melegedőt még mindig sokan látogatják, de szerencsére zökkenőmentesen telet az elmúlt két hét.
 
Az Isolán beindult az új ügyeleti rendszer. Úgy tűnik a lakókra ez nincs hatással. Az elmúlt két hétben is folytatódott a teltházas működés, nem egyszer előfordult, hogy 8- 10 embert el kellett küldeniük emiatt.
 
Az átmeneti szállón eljött az ideje, az Érdekképviseleti Fórum megalakításának. A kollégák kíváncsian várják milyen eredményekkel fog zárulnia a lakók részéről a választás.
 
A második egy óra eredményei:
 
május 3- tól megváltozik a melegedő nyitva tartása. Mivel az épülethez egy szép kis kert tartozik lehetőségük lesz a melegedős klienseknek – a tavalyi évhez hasonlóan – a szabadban (műanyag asztalok, székek rendelkezésre állnak) pihenniük és 9-15 óráig az intézmény területén tartózkodniuk.
 
A nyári időszakban az ételosztás rendje is megváltozik. Az első 120 érkezőnek tudnak, maximum heti két alkalommal ételt osztani (melegíthető zacskós leves). Természetesen a vajas kenyér, tea, vitamin, zöldség, gyümölcs továbbra is minden kliensszámára hozzáférhetővé válik, minden nap.
 
A kollégák igyekeznek a mindennapi ügyintézés minőségén is javítani, és újabb segítségeket nyújtani pl.: álláskeresésben. Ilyen tervezett segítségnyújtás, elektronikus önéletrajz készítése, e-mail cím létrehozása.
 

 

1 komment

Címkék: twistoliver lethataron ncta

A bejegyzés trackback címe:

https://nctaprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr601949832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaciensis 2010.04.28. 20:46:45

Kíváncsian várjuk, mit hoznak a változtatások a nappali melegedőben. Reméljük, nagyobb tér, több idő lesz a személyes beszélgetésekre, bizalomépítésre azokkal az ügyfelekkel, akik nem elsősorban az utcai gondozó szolgálat látókörében vannak, és a már jobban megismert kliensekkel tovább folytatódhat a közös munka.
süti beállítások módosítása